Στόχος οι τέσσερις έδρες

E-mail Εκτύπωση PDF

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία – Ο κ. Παϊσιος στην ενδέκατη, τιμητική θέση, εκτός ο Δημήτρης Αρβανίτης

Aνακοινώθηκε χθες το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλ/νία και όπως ακριβώς αναμενόταν επισημοποιείται και δι αυτού η σύμπλευση με τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας τη λειτουργία της οποίας ανέστειλε πρόσφατα η Ντόρα Μπακογιάννη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Α. Σαμαρά για τη επανασυγκρότηση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Έτσι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Στην Αιτωλ/νία στην ενδέκατη, τιμητική θέση συναντάμε το όνομα του κ. Παϊσιου, ο οποίος και στις εκλογές της 6ης Μαϊου είχε πολιτευτεί με τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Για να συμμετάσχει ο κ. Παϊσιος στο ψηφοδέλτιο έμεινε εκτός ο κ. Δημήτρης Αρβανίτης. Κατά τα λοιπά ακολουθείται πιστά η σειρά κατάταξης των υποψηφίων με βάση το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας των πρόσφατων εκλογών.
Θυμίζουμε ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διεξάγονται με λίστα και δεν χρειάζονται πλέον σταυροί προτίμησης. Ο αριθμός των βουλευτών που θα εκλεγούν σε κάθε περιφέρεια θα εξαρτηθεί από το συνολικό ποσοστό και την επιμέρους καταγραφή δυνάμεων σε αυτή τη περιφέρεια.
Η Ν. Δημοκρατία, που στις 6 Μαϊου εξέλεξε 2 βουλευτές, διεκδικεί τώρα με αξιώσεις 4 έδρες στην Αιτωλ/νία, πράγμα διόλου απίθανο με βάση τις κατανομές όπως αυτές προκύπτουν από τον εκλογικό νόμο, σε συνάρτηση πάντα με τα όσα διαφαίνονται ετούτη την ώρα.