«Νέο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ» (video)

E-mail Εκτύπωση PDF

Για επικίνδυνο καιροσκοπισμό, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης, που μίλησε το βράδυ της Τετάρτης,  στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Δημοκρατίας

Η συγκέντρωση ήταν σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν που έγινε στις προηγούμενες εκλογές και είναι ολοφάνερο πως στο ΚΚΕ, μετά τα τελευταία δημοκοπικά ευρήματα, επιχειρείται μια προσπάθεια  επανασυσπείρωσης, με παράλληλες επιθέσεις στην ΝΔ , αλλά κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για καιροσκοπισμό, ενώ τον χαρακτήρισε «νέο ΠΑΣΟΚ», επικρίνοντας την στάση του, που «από καταγγελία του μνημονίου, τώρα έγινε επαναδιαπραγμάτευση.»

Την συγκέντρωση χαιρέτισε η γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ, Πένη Τριάντη, που κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ενώ στην συνέχεια, το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Δ. Αρβανιτάκης, αφού ανέλυσε εν τάχει τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου, έθεσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ.
Είπε χαρακτηριστικά πως  μέρος της αστικής τάξης στηρίζει την κεντροδεξιά, ενώ υπάρχει και ένα άλλο μέρος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα δίπολο , την στιγμή όμως που οι δυο αυτές  «τάσεις», δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Τόνισε πως τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύουν τον λαό, όταν μιλάνε για ανάπτυξη , ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μετακινηθεί στον Συνασπισμό, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που όπως είπε ψήφισε το πρώτο μνημόνιο.

Κατηγόρησε την ΝΔ για εκβιασμούς και επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εφησυχάζει, καλώντας τους πολίτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, που όπως είπε πρέπει να μείνει αχειραγώγητο και δυνατό.
Ακόμη, είπε πως το ΚΚΕ  θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για μετεκλογικές συνεργασίες: Μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ε.Ε., καταγγελία και ανατροπή του μνημονίου και της δανεικής σύμβασης , με τον λαό αφεντικό στον τόπο του «Αυτές είναι οι προϋποθέσεις μιας κυβέρνησης που θα συμμετείχε το ΚΚΕ.

Αυτή είναι η θέση μας για λαϊκή εξουσία και γι’αυτό όλοι φοβούνται και πολεμάνε το ΚΚΕ. Μας προτείνει ο ΣΥΡΖΑ να συνεργαστούμε. Τι ζητάνε δηλαδή; Να πάμε στα λυκοσυμβούλια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ; Αυτό θα ήταν καταστροφή και για τον λαό και για το ΚΚΕ, που χρόνια τώρα και σε δύσκολες καταστάσεις, κράτησε όρθιο τον λαό με την στάση του» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτάκης.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος είπε ακόμη πως ο ΣΥΡΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, αφού η κεντρική του πολιτική επιλογή, είναι η παραμονή στην Ε.Ε. και κάλεσε τους εργαζομένους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, καταδικάζοντας για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά παράλληλα να μην δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.