«ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ»

E-mail Εκτύπωση PDF

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου, με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, στο κηποθέατρο του δημοτικού πάρκου, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, στις 9:30 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου

ΔΑΓΚΛΗ 27 (ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ) ΤΗΛ : 2641055655-55700 - από 10.00-13.00
Το «Θέατρο του Βορρά» ξεκινάει το θεατρικό του ταξίδι ανεβάζοντας τον Οδυσσεβάχ, την καταπληκτική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου  που  φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ζωής και έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές .
Η παράσταση,  η οποία  φέτος το χειμώνα ανέβηκε παράλληλα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη  φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα  φιλοδοξώντας να παρασύρει μαζί της  στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια .
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι, που ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύουμε μαζί του σε νησιά και χώρες μαγικές για να συναντήσουμε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές και να ανακαλύψουμε  τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος  τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα" και από τότε συμμετέχει ανατρεπτικά στα θεατρικά δρώμενα της χώρας ενώ διατηρείται η μαγική μουσική του Διονύση Σαββόπουλου για να μας ταξιδέψει.
Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ ο Πάνος Βλάχος από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ.
Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού,  η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία είναι της Μαρίας Δελλή. Βοηθός σκηνοθέτη η Νόνια Μαλεφάκη.
Ηθοποιοί: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία,  Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.
Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου

Η θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ»θα βρίσκεται στο Μεσολόγγι  για μία μοναδική παράσταση  την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ.  στο Ανοιχτό Θέατρο του Λιμανιού .
Πληροφορίες στo τηλέφωνα 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.