Συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Ναύπακτο (φωτο)

E-mail Εκτύπωση PDF

Με ομιλίες των περισσότερων εκ των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλ/νία, πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Ναύπακτο. Τι είπαν οι υποψήφιοι

Η συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου και μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Θάνος Μωραΐτης, Χρίστος Βερελής, Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Αγγελική Ρούση, Γιώργος Χριστογιάννης, Γρηγόρης Τζαμαλής, Ακριβή Κούκη και Γιώργος Κυριακόπουλος.
Η πολιτική εκδήλωση ξεκίνησε με παρέμβαση του Ναυπάκτιου υποψηφίου κ. Κωνσταντόπουλος, που τόνισε πως ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος στην σταθερότητα και την ελπίδα ενώ ο κ. Χριστογιάννης επιτέθηκε στην ΝΔ για την τακτική της το 2009, σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος και την εγκατάλειψη της εξουσίας, όπως είπε, που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης, που κράτησε όρθια την χώρα.

Ο κ. Κυριακόπουλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να θυμηθούν τι έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα , χαρακτηρίζοντας το κόμμα ως την μόνη αληθινά πατριωτική παράταξη που ουσιαστικά «θυσιάστηκε για να σωθεί η Ελλάδα»
Η Ακριβή Κούκη κατηγόρησε και ανακολουθία και λαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να αντιληφθούν την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
Ο κ. Τζαμαλής και η κ. Ρούση, αναφέρθηκαν στην προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο από το 1974 και τις αλλαγές που επέφερε στην Ελλάδα με την κ. Ρούση να επισημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ σήμερα μιλά την γλώσσα της αλήθειας, λέγοντας τι είναι αυτό που μπορεί να γίνει, χωρίς να πουλάει ψεύτικες ελπίδες στον λαό.

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης, αναφέρθηκε επίσης στην κρισιμότητα των εκλογών και στην αναγκαιότητα να υπάρχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. «Πρέπει όλοι να καθίσουν την επόμενη μέρα στο τραπέζι και να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση που θα μπορεί να διαπραγματευτεί. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αυτό το εγγυάται το ΠΑΣΟΚ γιατί και ξέρει και θέλει και μπορεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρυπίδης.
Ο Χρίστος  Βερελής κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ο λαός δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς. «Το θέμα είναι να προφυλαχτούμε από την περιέργεια μας να δούμε πως είναι  ο πάτος. Ο πάτος δεν έχει τίποτε, ο πάτος έχει μόνον πνιγμό. Και καλύτερα να είναι βρεγμένος παρά πνιγμένος» σημείωσε ο πρώην Υπουργός.
Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο υποψήφιος βουλευτής και πρ. υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πορεία που καλείται να χαράξει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.  Για άλλη μια φορά τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείφτηκε, όταν επέλεξε να συγκρουστεί με τον κακό του εαυτό και δήλωσε πως ο δρόμος μπροστά δεν είναι στρωμένος με λουλούδια: «Απέναντι σε όλους αυτούς που τάζουν πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, που βαδίζουν τον δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της αλήθειας.  Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει δυνατό και ενισχυμένο στις εκλογές της Κυριακής, γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» είπε ο κ. Μωραΐτης.
Το ΠΑΣΟΚ  σήμερα στις 8:30 μ.μ. πραγματοποιεί την προεκλογική του συγκέντρωση στο Μεσολόγγι και αύριο Παρασκευή την ίδια ώρα, την κεντρική του εκδήλωση στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο με ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά.