Ο Γ. Κοτρώνης στον δήμο Ξηρομέρου

E-mail Εκτύπωση PDF

Τελευταίος σταθμός των περιοδειών του υποψηφίου της «δημιουργία ξανά!» σε δήμους, ήταν ο δήμος Ξηρόμερου. Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε στο δημαρχείο στον Αστακό όπου συνάντησε, τον αναπληρωτή  αντιδήμαρχο Φώτη Λιβάνη

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την οικονομική δυσπραγία που πλήττει τη χώρα, και κυρίως τους δήμους . Στη συνέχεια Αναφέρθηκαν εκτενώς στην μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή και που μένει για χρόνια αναξιοποίητη: το λιμάνι στο Πλατυγιάλι Αστακού. Και οι δύο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες, κυρίως η κατασκευή των βασικών οδικών αξόνων, ώστε να μπει σε λειτουργία και να βοηθήσει στην αύξηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της περιοχής . Τέλος ο κύριος Λιβάνης αναφέρθηκε σε μία άλλη σημαντική προοπτική ανάπτυξης για την περιοχή , που είναι η ανάδειξη του αναδόχου εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται στην περιοχή. Κλείνοντας ο κύριος Κοτρώνης ενημέρωσε για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει τους τελευταίους μήνες για εξαγωγή ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων και συσκευασμένου ελαιόλαδου , κάτι που αφορά άμεσα τον νομό γιατί πρόκειται για δύο από τα βασικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
Με την σημερινή επίσκεψη στον Αστακό ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές επαφές του επικεφαλής  του συνδυασμού "Δημιουργία , ξανά! " του νομού Αιτωλοακαρνανίας με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.