Με ηρεμία στις κάλπες

E-mail Εκτύπωση PDF

Τελείως διαφορετικό είναι το κλίμα στην σημερινή εκλογική διαδικασία, με την συμμετοχή, μέχρι το μεσημέρι να φαίνεται μειωμένη. Επικρατεί ηρεμία, τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

Οι ψηφοφόροι  πάντως αναμένεται να αυξηθούν από το μεσημέρι και μετά, αφού πολλοί είναι αυτοί που προτίμησαν να κάνουν μια βόλτα στις κοντινές παραλίες για να δροσιστούν, για να επιστρέψουν αμέσως μετά και να ψηφίσουν.
Το κλίμα σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, είναι εξαιρετικά ήπιο, γεγονός που δείχνει πως μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, είναι αρκετά συνειδητοποιημένο σχετικά με την ψήφο του . Μέχρι το μεσημέρι ψήφιζαν οι μεγαλύτερες ηλικίες, γεγονός που έδωσε όπως φαίνεται προβάδισμα στη ΝΔ, όμως υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος, για μια ενδεχόμενη ανατροπή του σκηνικού.
Στην Αιτωλ/νία, η διαφορά  δείχνει να είναι ακόμη μεγαλύτερη υπέρ της ΝΔ.
Οι πρώτες πληροφορίες πάντως από τα  exit poll δείχνουν αυτήν την εικόνα , αν και γενικά θεωρείται πως είναι πολύ νωρίς, αφού υπάρχει μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων που θα ψηφίσει μετά τις 5 το απόγευμα.
Την ίδια στιγμή, η προσέλευση των ψηφοφόρων, κρίνεται πως θα κυμανθεί μάλλον σε χαμηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δικαστικών αντιπροσώπων στον νομό.
Σε μεγάλα εκλογικά τμήματα, μέχρι τις 2 το μεσημέρι, είχαν ψηφίσει 220-250 άτομα, σε σύνολο 550 εγγεγραμμένων.
Περισσότερα το απόγευμα και από τις 7 και μετά, συνεχής ροή αποτελεσμάτων στο agriniopress, την στιγμή που αυτά θα διαβιβάζονται στην Περιφέρεια στο Μεσολόγγι, με πρώτη εικόνα από τα μικρότερα εκλογικά τμήματα