Οι «Όρνιθες» με δυο παραστάσεις στο Αγρίνιο

E-mail Εκτύπωση PDF

Την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιούλιου 2012 στο κηποθέατρο του δημοτικού πάρκου στις 9:30 μ.μ. , θα παρουσιαστούν οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (Δαγκλή 27 – Πρώην Καπναποθήκες Παπαστράτου)
από 9.00 π.μ – 13.00 )
Ένα ταξίδι στην επιθυμία για ένα κόσμο ελεύθερο , ένα κόσμο δίκαιο, με αίτημα την Ευτυχία είναι  οι « Όρνιθες » του Αριστοφάνη.
Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης , παρακμιακής , μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή , σε αγωνιώδη προσπάθεια για Επιβίωση.
Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών» , δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου , της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη  αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό.
Οι «Όρνιθες» είναι ένα έργο τόσο σύγχρονο όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει  μια «άλλη» κοινωνία , χωρίς υποκρισία , φόβο , καταστροφική μανία και κοινωνική αδικία. Ουτοπικό; Από εμάς εξαρτάται!

Γιάννης Κακλέας
Σκηνοθέτης
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου
Γιάννης Κακλέας
Μουσική
Μάνος Χατζιδάκις
Σκηνικά
Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια
Βάλια Μαργαρίτη/Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες
Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί  
Γιώργος Τέλλος
Μουσική επιμέλεια/διδασκαλία
Αλέξιος Πρίφτης   

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Κώστας Μπερικόπουλος
Γιώργος Χρυσοστόμου
Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σωκράτης Πατσίκας
Αγορίτσα Οικονόμου
Σταύρος Σιόλας
Αγάπη Μανουρά
Μάρα Βλαχάκη
Προκόπης Αγαθοκλέους.

ΧΟΡΕΥΟΥΝ
Ivan Svitailo
Σοφία Μιχαήλ
Alain Rivero

ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ  Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
Σταύρος Σιόλας