Παπαϊωάννου και Παπαθανάσης οι νέοι αντιδήμαρχοι

E-mail Εκτύπωση PDF

"Άτολμος" μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί ο "ανασχηματισμός" στους αντιδημάρχους του Αγρινίου, αφού τελικά ο δήμαρχος προχώρησε μόλις σε δύο αλλαγές συνεργατών του. Πέντε αντιδήμαρχοι χωρίς αντιμισθία

Συγκεκριμένα στην θέση των κ. Κούρου και Θεοδωρόπουλου, τοποθετήθηκαν οι κ. Παπαϊωάννου και Παπαθανάσης. Ο κ. Μοσχολιός όπως φαίνεται μέχρι το τέλος της θητείας του, προτίμησε την εμπειρία παρά την ανανέωση, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν ότι οι αλλαγές θα ηταν ευρύτερες. Απο τα αξιοσημείωτα των αλλαγών ειναι το γεγονός οτι οι άμισθοι αντιδήμαρχοι είναι τέσσερις αν και ο δήμαρχος είχε τη δυνατότητα να έχει τρεις. Και ειναι πραγματικά άμισθοι, αφου πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναλυτικά, με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού ορίστηκαν σήμερα (Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013), οι Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι είναι : Κατσαρή Κωνσταντούλα,  Λαδάς Θεόδωρος, Σερπάνου Μαργαρίτα, Τσούκαλος Ευστάθιος, Ράπτης Ευθύμιος, Σφυρής Βλάσιος,  Παπαϊωάννου Χριστόφορος, Τζαμαλής Παναγιώτης, Παπαθανάσης Βασίλειος,

Με αφορμή την ανακοίνωση των Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Αγρινίου έκανε την εξής δήλωση:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απερχόμενους Αντιδημάρχους καθώς και όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης για τη συνεργασία και το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα είναι σε εξέλιξη ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα με έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς.
Στο νέο σχήμα προστίθενται δύο νέα πρόσωπα τα οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνουν θέση ευθύνης στο Δήμο Αγρινίου, σηματοδοτώντας την ανανέωση που έχει ανάγκη κάθε ζωντανός οργανισμός.

Παράλληλα κάνουμε πράξη το θεσμό του άμισθου αντιδημάρχου, αφού τέσσερις από τους εννέα Αντιδημάρχους καταλαμβάνουν θέσεις μη αμειβόμενες. 
Όλοι μας κρινόμαστε συνεχώς  από τους δημότες και πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές ανάγκες, στην κοινωνική πολιτική και  στις αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας».

Αναλυτικά οι εννέα αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους έχουν ως εξής:

1.     Κατσαρή Κωνσταντούλα, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2.     Λαδάς Θεόδωρος, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. .

3.     Σερπάνου  Μαργαρίτα, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.

4.     Τσούκαλος Ευστάθιος, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, καθώς και επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συγκοινωνιών – Κυκλοφορίας και Αδειών Μεταφορών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

5.     Ράπτης  Ευθύμιος, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και των Τμημάτων Απασχόλησης, Τουρισμού, Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης .

6.     Σφυρής  Βλάσιος, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, καθώς και των Τμημάτων: Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων, Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

7.     Παπαϊωάννου  Χριστόφορος, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας.

8.    Τζαμαλής  Παναγιώτης, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αγροτικής παραγωγής της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

9.     Παπαθανάσης  Βασίλειος, επί του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Οι Αντιδήμαρχοι Ράπτης Ευθύμιος, Παπαϊωάννου Χριστόφορος, Τζαμαλής Παναγιώτης και Παπαθανάσης Βασίλειος δεν δικαιούνται αντιμισθίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια, εάν θα υπάρχουν αλλαγές και στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου.