Στον πτέραρχο το «γαλάζιο» χρίσμα.

E-mail Εκτύπωση PDF

Της ανακοίνωσης αυτής, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο για την τελική επιλογή του κόμματος αφού για αρκετές εβδομάδες βολιδοσκοπούνταν  ο γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κοντός, με τη γνωστή τελικά εξέλιξη,  ενώ την στήριξη της ΝΔ διεκδικούσε και ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Μουρκούσης. Παράλληλα και άλλα ονόματα είχαν ακουστεί, όπως πχ του πρ. βουλευτή Σπήλιου Λιβανού, που όμως φαίνονταν πως δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.
Στις αρχές της εβδομάδας διενεργήθηκε και δημοσκόπηση από τη ΝΔ στο δήμο Μεσολογγίου, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν αυτό που έκρινε την τελική επιλογή, μιας και έδωσε προβάδισμα στον απόστρατο πτέραρχο και πρώην δήμαρχο.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης όμως, σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν «αέρα νίκης»  στον κ. Πρεβεζάνο, τόσο έναντι των υποψηφίων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και έναντι του κ. Μουρκούση. Η στάση όμως του Νίκου Μουρκούση  στις προηγούμενες εκλογές, όσο και οι τελευταίες καταγγελίες του σε βάρος του γραμματέα αυτοδιοίκησης της ΝΔ,  ήταν οι βασικοί λόγοι του αποκλεισμού του από το «γαλάζιο» χρίσμα.
Σχετικά με  τη δημοσκόπηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην  πρόθεση ψήφου ήρθε πρώτος ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος και δεύτερος ο χρισμένος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ψαράκης, ενώ οι  κ. Πρεβεζάνος και Μουρκούσης κατέγραψαν το ίδιο και χαμηλό ποσοστό.