Μιλούν για αδιαφάνεια σε προσλήψεις στον δήμο Ξηρομέρου

E-mail Εκτύπωση PDF

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον διαγωνισμό για προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου

Ο Γεράσιμος (Μάκης) Βότσης επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με ανακοίνωση  που απέστειλε στο BLOG MYTIKAS PRESS, καταγγέλλει το Ν.Π. του Δήμου Ξηρομέρου και τη Πρόεδρο του Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά για αδιαφάνεια και μαγείρεμα στο διαγωνισμό κάλυψης 12 θέσεων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Πολλά ερωτηματικά εγείρει η διαδικασία και ο τρόπος επιλογής και κατάρτισης των πινάκων κατάταξης, των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό κάλυψης 12 θέσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Το Νομικό Πρόσωπο (Ν.Π.Δ.Δ) του Δήμου Ξηρομέρου με την υπ’ αριθμό ΣΟΧ 245/2-10-2012, καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει δικαιολογητικά για την κάλυψη αυτών των θέσεων. Ενώ κατατέθηκαν αιτήσεις και δικαιολογητικά, όπως προβλέπονταν μέχρι της 7/12/2012, το Ν.Π. δεν συνέστησε άμεσα επιτροπή επιλογής, δεν συνέταξε πρακτικό επιλογής, δεν εξέδωσε τους πίνακες κατάταξης ως όφειλε εντός των νόμιμων προθεσμιών, δηλαδή μέχρι 27/12/2012 (20 ημέρες μετά την υποβολή των αιτήσεων).
Ερωτηματικά υπάρχουν και όσον αφορά τη σύσταση της επιτροπής αξιολόγησης από την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. και Αντιδήμαρχο κα Κουμανδράκη, το κατά πόσο αυτή η επιτροπή πληρούσε τα κριτήρια γι αυτή τη διαδικασία, αλλά και η δήλωση του Προέδρου της επιτροπής ότι δεν συμμετείχε στην διαδικασία αξιολόγησης και προφανώς δεν υπέγραψε κανένα πρακτικό.
Ακόμη και οι πίνακες κατάταξης των ονομάτων δεν έγινε στις 7/2/2013 όπως αναγράφει το αποδεικτικό ανάρτησης, αλλά στις 12/2/2013 σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων. Αποδεικτικό που το υπογράφουν ένας υπάλληλος του Δήμου (όχι του Ν.Π.) και δύο μη υπάλληλοι. Ο προσωπικός οδηγός του Δημάρχου (!!!) και μία εργάτρια χωρίς σύμβαση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.Σ.) καταγγείλαμε όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/2/2013, ζητήσαμε το φάκελο και τα πρακτικά και δεν μας δόθηκαν.
Δύο μέρες μετά 14/2/2013, με αίτηση μας ζητάμε να μας δοθεί ο φάκελος αλλά πάλι τίποτα, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος του Ν.Π.
Καταγγέλλουμε αυτή τη διαδικασία επιλογής για την εγκυρότητα της και ως προς τη σκοπιμότητα της. Ζητάμε να ακυρωθεί η διαδικασία και να επαναληφθεί (ανάλογη καταγγελία κάναμε και στον ΑΣΕΠ).

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΒΟΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Πηγή: http://mytikaspress.blogspot.gr/