Σπορτίφ, εξωτισμός και χέρι απλωμένο

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε άλλες πόλεις έχουν τουρισμό και εξωτικούς επισκέπτες. Τον τελευταίο καιρό στο Αγρίνιο έχουμε μερικούς εξωτικούς... επαίτες

Είναι κανα-δυο φαμίλιες που παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα στην πόλη και η καταγωγή τους είναι απροσδιόριστη. Μάλλον φέρνουν προς νομάδες από κάποια βαλκανική χώρα. Τα κορίτσια έχουν χαρακτηριστικό μαντήλες πολύχρωμες που όμως δεν παραπέμπουν σε μουσουλμανικό τσαντόρ. Τα αγόρια φορούν στο κεφάλι χαρακτηριστικά καλύμματα που και πάλι είναι δύσκολο να περιγράψεις, μοιάζουν πάντως με σκουφιά. Οι γονείς; Δεν γνωρίζει κανείς διότι δεν τα βλέπεις αυτά τα παιδιά με τους γονείς τους ποτέ.
Ένα χαρακτηριστικό:  πολλοί έχουν δει τα αγόρια και μας το επισήμαναν φίλοι είναι ότι ζητιανεύουν. Έξω από υπηρεσίες, από μαγαζιά, από σούπερ μάρκετ. Εκείνο, δε, που κάνει εντύπωση είναι το ντύσιμό τους. Συνήθως φορούν παπούτσια αθλητικά, παντελόνια στη μόδα και φούτερ όπως το μέσο πιτσιρίκι και άνω.
Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός πολίτη που πλησίασε ένα νεαρό τις προάλλες και του είπε "σαν πολύ καλά δεν είσαι ντυμένος ρε φίλε για να ζητιανεύεις;" Ο νεαρός φορούσε asics παπούτσια χρώματος φούξια, τζινάκι, και φούτερ με κουκούλα (φορεμένη!) πάνω από τις ζακέτες που μοιάζουν με στολή ποδηλάτη...Δεν κατάλαβε γρι από ότι του είπε ο...ντόπιος και έδειξε με χαρά τα ρούχα του.
Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο πάντως για όποιον παρατηρεί γύρω του. Όπως και ότι -όπως μας έχει μεταφερθεί- σε μια περίπτωση νεαρός από αυτή την ομάδα έχει φτιάξει αυτοσχέδιο λουρί και το έχει περάσει στο λαιμό από αδέσποτο σκυλάκι στο δρόμο. Σε ερώτηση του γνωστού μας γιατί το δένει είπε κάτι ακατάληπτα.
Ο γνωστός μας ακολούθησε τον νεαρό που πήρε το σκύλο από περιέργεια, από  το κέντρο της πόλης μέχρι περίπου την περιοχή του Ρεμπελιά, κοντά στη γέφυρα της Εθνικής οδού, όπου και έχασε τα ίχνη του.

Ο Μαντουμαδόρος