«Τροπική μουσική και σύνθεση» με τον Ross Daly (φωτο)

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Ross Daly μάγεψε και σήμερα, όπως και στη χθεσινή συναυλία, όσους μουσικόφιλους συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδος, για να ακούσουν τις μελωδίες των μουσικών οργάνων από τα χέρια του

Η εκδήλωση όμως εξελίχθηκε και σε μια πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα συζήτησης, να διδαχθούν από τον σπουδαίο καλλιτέχνη ενδιαφέρουσες μουσικές γνώσεις.
Τη βραδιά διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρίνιου, μαζί με το τμήμα παραδοσιακών μουσικών οργάνων της πόλης, μαθητές του οποίου αποτελούσαν το μεγάλο τμήμα των παρευρισκομένων της εκπαιδευτικής αυτής παρουσίασης με θέμα «Τροπική μουσική και σύνθεση».

Ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος κ. Γιώργος Αθανασόπουλος μαζί με τη γνωστή μουσικό Κέλυ Θωμά και φυσικά τον Ross Daly, έπαιξαν με λύρες και βιολιά και οι μεθυστικές μελωδίες που ξεχύνονταν από της χορδές γέμισαν την αίθουσα.
«Είναι πάγια η αντίληψή μου ότι μέσα από τον διάλογο ανακαλύπτουμε πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Δεν μου αρέσει εγώ να μιλάω και οι άλλοι απλώς να ακούν» δήλωσε στο agriniopress.gr o Ross Daly. Και πράγματι, κατ’ αυτόν τον τρόπο κύλησε η βραδιά. Ο Ross Daly, με το ενδιαφέρον του δασκάλου εξηγούσε στους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα στους μαθητές του τμήματος παραδοσιακών οργάνων, πόσο διαφορετικά ακούγονται οι χορδές και ο απόηχός τους ανάλογα με το πώς κινείται το δοξάρι πάνω στη λύρα.

Παρουσίασαν μουσικές και όργανα από διάφορα μέρη του κόσμου και ο επίτιμος καλεσμένος εξήγησε: « Θα μου πείτε, γιατί μιλώ για παραδοσιακή μουσική εφ’ όσον τα όργανα δεν είναι παραδοσιακά; Αρχικά, θα πω πως δεν θεωρώ τον εαυτό μου παραδοσιακό μουσικό… Με ενδιαφέρει η παραδοσιακή μουσική, αλλά όχι αποκλειστικά. Από τη Βορειοδυτική Αφρική μέχρι τη Δυτική Κίνα, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, έχουν το δικό τους μουσικό ιδίωμα και αυτό είναι κάτι που με εξιτάρει πολύ…»