Οι πολύτεκνοι διεκδικούν (φωτο)

E-mail Εκτύπωση PDF

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων  διοργάνωσε ημερίδα-συλλαλητήριο, προκειμένου να καταγγελθούν οι αντεθνικές πολιτικές και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην διοργάνωση της ημερίδας οδήγησαν το νέο ΔΣ η απαξίωση και η εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας, η συνεχής υπονόμευση του ίδιου του θεσμού της οικογένειας και η ανθελληνική, όπως χαρακτηρίστηκε, πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη μάλιστα βαρβαρότητα η χώρα μας.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου οι εκατοντάδες πολύτεκνοι που συγκεντρώθηκαν άκουσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα βάρβαρα και αντιπολυτεκνικά μέτρα και απαιτώντας άμεση αλλαγή της εθνικά καταστροφικής και τόσο κοινωνικά επιζήμιας αυτής πολιτικής.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο αντιπεριφεριάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ο οποίος μάλιστα συγκίνησε το ακροατήριο εξιστορώντας τα προσωπικά του βιώματα μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι μαζί με 8 ακόμη αδέρφια. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαργαρίτα Σερπάνου ως αρμοδία σε θέματα πρόνοιας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Κώστας Γαλανόπουλος.

Οι βασικοί εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Δημήτρης Ντάουλας και ο πρόεδρος της ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος.

Ο κ. Ντάουλας στην εισήγησή του, ανέλυσε ένα προς ένα τα μέτρα που πλήττουν την πολύτεκνη οικογένεια εστιάζοντας κυρίως στην περικοπή της ισόβιας σύνταξης, των οικογενειακών επιδομάτων, του επιδόματος τρίτου παιδιού και στην κατάργηση κατ’ ουσίαν της δωρεάν χορήγησης τροφίμων: «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν Έλληνες πολιτικοί να παίρνουν αποφάσεις που ευθέως στρέφονται κατά της ύπαρξης του έθνους. Καταγγέλλουμε με όλη μας τη δύναμη αυτές τις πολιτικές που δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στη πολύτεκνη οικογένεια, στην τεκνογονία, αλλά και στον ίδιο το θεσμό. Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Σε λίγο οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάουλας. Ο ίδιος με έμφαση τόνισε ότι «με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολύτεκνοι θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης αν δεν αλλάξει πολιτική».

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλης Θεοτοκάτος, στην εισήγησή του έδειξε με αριθμούς, στοιχεία και δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και τις καταστροφικές του συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήθηκε και dvd με την ομιλία του κ. Θεοτοκάτου στη Βουλή των Ελλήνων όπου επίσης είχε παραθέσει τα στοιχεία αυτά. «Τα πολυτεκνικά επιδόματα είχαν θεσπιστεί με ένα σκεπτικό: Να ενισχυθεί και να στηριχθεί η οικογένεια, ώστε να προχωρήσει σε δεύτερο και τρίτο παιδί, γιατί αυτό έχει ανάγκη το έθνος μας. Με την κατάργησή τους το μόνο που κερδίζουμε είναι να επιδεινώνουμε ακόμη περισσότερο την εφιαλτική κατάσταση του δημογραφικού. Ενδεικτικό για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι το γεγονός ότι οι θάνατοι το 2009, οπότε και τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ανήλθαν σε 1232 έναντι 591 γεννήσεων, στις αγροτικές περιοχές. Κάτι ανάλογο ισχύει σε όλη τη χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοτοκάτος.

Στο τέλος της ημερίδας, για τη σημαντική τους προσφορά στην πολύτεκνη οικογένεια, βραβεύτηκαν ο κ. Θεοτοκάτος και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων Αγρινίου κ. Κώστας Γκρίζης.