Πρεμούρα, σχέδιο ή άγνοια κινδύνου;

E-mail Εκτύπωση PDF

Από τη ημέρα που συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα στο Μεσολόγγι με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ.Σαλμά άρχισε μια πλειοδοσία καλών ειδήσεων

Πρώτα ότι η Ναύπακτος θα κρατήσει το τμήμα της όπως και ένα Τμήμα το Μεσολόγγι και μετά ότι το Μεσολόγγι θα είναι έδρα του νεότευκτου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Οι χειρισμοί αποδείχτηκαν και πάλι τουλάχιστον βιαστικοί και άκαιροι.
Η Πάτρα- αυτός ο τύραννος για την Αιτωλοακαρνανία- ξεσηκώθηκε στο πόδι με επιχειρήματα για την 3η πόλη της χώρας και άλλα σχετικά. Ακολούθησαν διαψεύσεις και τώρα το Μεσολόγγι φωνάζει, εύλογα, ότι το θέμα "κάηκε" από τους χειρισμούς του κ. Σαλμά.
Συμβαίνουν λοιπόν δύο τινά. Είτε, στην αγωνία του να μη μείνουν ως τελική εντύπωση τα όσα έγιναν στο Μεσολόγγι, ο κ. υπουργός επέδειξε τρομερή πρεμούρα και πολιτική άγνοια. Κάτι που δεν του το αναγνωρίζει κανείς τώρα παρότι το Μεσολόγγι μετά τη πρώτη ορμή, τις απεργίες πείνας κλπ, έμοιαζε κάτι να περιμένει.
Ή πρόκειται για σενάριο που περιλαμβάνει πολύ προχωρημένη αντίληψη και λέει: Όλοι ήξεραν τι αντιδράσεις θα προκαλούσε ένα τέτοιο θέμα στην Πάτρα και το έκαψαν επίτηδες. 'Έριξαν δηλαδή στη πιάτσα μια φήμη που ουσιαστικά βάζει απέναντι τα μεγέθη Πάτρας και Μεσολογγίου με προφανή σκοπό, παρότι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μετράνε και άλλα πράγματα. Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο πρόκειται για σχέδιο με πολλούς συμμετέχοντες. Και θα φανεί από το πως θα επιχειρηθεί να χρυσωθεί το χάπι.

Ο Μαντουμαδόρος