Αποχώρηση από τον κόμβο Κουβαρά.

E-mail Εκτύπωση PDF

Δεν περίμεναν την απόφαση της Επιτροπής Αγώνα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων της Αιτωλ/νίας και αποχώρησαν από τον κόμβο Κουβαρά, όπου είχαν το κύριο μπλόκο τους. Στο σημείo  έχουν απομείενει λίγα φορτηγά που δεν πήγαν να τα πάρουν οι ιδιοκτήτες τους.

 

Συμμορφώθηκαν με την απόφαση των περοέδρων των Ομοσπονδιών τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών στην Αιτωλοακαρνανία και αποχώρησαν το πρωί από τον κόμβο Κουβαρά και συγκεκριμένα την έξοδο της παράκαμψης του Αγρινίου. Το συγκεκριμένο μπλόκο είχε ενισχυθεί  χτες και από τους φορτηγατζήδες που βρίσκονταν στη γέφυρα του Αχελώου και εκφράζονταν φόβοι για αποκλεισμό που θα "έκοβε" την Δυτική Στερεά Ελλάδα στο δυο.

 

Τελικά όμως η χθεσινή συνάντηση Χρυσοχοϊδη με τους προέδρους των Ομοσπονδιών και οι δεσμεύσεις για τον αναπτυξιακό νόμο κλπ, λειτούργησαν πυροσβεστικά και οι πρόεδροι αποφάσισαν αναστολή αναμένοντας και επισήμως τις προτάσεις του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Με την απόφαση των προέδρων συμμορφώθηκαν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που αποχώρησαν από τα μπλόκα, όμως υπάρχει και ένας αριθμός που παραμένει περιμένοντας την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα που διαφοροποιείται.

Πάντως στην Αιτωλ/νία, η κατάσταση έχει εκτονωθεί και θα χρειαστούν μέρες μέχρι να ομαλοποιηεί η αγορά.