Επισφαλής η άρδευση.

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνεχίζουν να «αλωνίζουν» άγνωστοι στα αντλιοστάσια του ΓΟΕΒ Αχελώου με αποτέλεσμα  η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων, σε διάφορες περιοχές της μεγάλης πεδιάδας, να  κρίνεται αδύνατη, αν οι ζημιές δεν αποκατασταθούν.

Κατάρρευση του ΓΟΕΒ Αχελώου ,  έχει σημάνει όχι μόνον από την  οικονομική του κατάσταση, αλλά ακόμη περισσότερο, από τις τεράστιες  ζημιές που έχουν προκληθεί στα αντλιοστάσια  των ΤΟΕΒ ευθύνης του.
Οι κλοπές εξαρτημάτων , πινάκων, καλωδίων, μετασχηματιστών κλπ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις αυτές να έχουν καταστεί ανενεργές.
Μετά το χτύπημα στον ΤΟΕΒ Οζερού,  πριν μερικές μέρες που μπορεί μεν να εξιχνιάστηκε, αλλά άφησε πίσω του ζημιά χιλιάδων ευρώ, διαρρήκτες  «χτύπησαν» και άλλα τρία αντλιοστάσια στην περιοχή του Μεσολογγίου, προκαλώντας  ολοκληρωτική καταστροφή στον μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό τους εξοπλισμό, σε σημείο που να μην μπορεί να γίνει ούτε καν επισκευή, αλλά να απαιτείται αντικατάσταση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αιχμή» του Μεσολογγίου.
Ειναι ακόμη αξιοσημείωτο πως πολλές από αυτές τις κλοπές, αποφέρουν ελάχιστα στους δράστες, σε σχέση με τη ζημιά που προκαλείται και που είναι υπερπολλαπλάσια.
Σε λίγες  μέρες οι αγρότες θα πρέπει να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους, πράγμα που φαίνεται αδύνατο στην περιοχή ευθύνης του ΓΟΕΒ Αχελώου, αφού ο Οργανισμός είναι σε αποσύνθεση χωρίς διοικητικό συμβούλιο και διευθυντή, αφού ο κ. Μπούρος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Παράλληλα κανείς δεν φαίνεται να θέλει να αναλάβει την θέση αυτή. Να μην ξεχνάμε πως για τα χρέη του Οργανισμού, πρώην διευθυντής , βρέθηκε κατηγορούμενος και με απειλή κατάσχεσης ακόμη και του σπιτιού του!
«Πολύ φοβάμαι ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες που δείχνει ο ΓΟΕΒ Αχελώου για την αποκατάσταση των αντλιοστασίων θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρος.
Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στα αντλιοστάσια, έχει ληφθεί  απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την αντικατάσταση δύο εξ’ αυτών, αλλά για τα υπόλοιπα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, γιατί όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Παράλληλα,  είναι σε εξέλιξη η έγκριση του προϋπολογισμού που δεν επιτρέπει καμία δαπάνη. Να  σημειωθεί ότι οι ζημιές των αντλιοστασίων ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.