Στην Ιονιο ΑΤΕ η "ορφανή" εργολαβία του Ακτιο - Αμβρακία.

E-mail Εκτύπωση PDF

Ομαλή αλλαγή θα υπάρχει τελικά στην 3η εργολαβία του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Προκειμένου να μην διαταραχτεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του άξονα η «ορφανή» 3η εργολαβία πηγαίνει στον δεύτερο μειοδότη του διαγωνισμού, την  ΙΟΝΙΟ ΑΤΕ. Η εταιρία με αυτόν τον τρόπο αναλαμβάνει εξ'ολοκλήρου το έργο.

Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της ΑΕΓΕΚ και  ήδη έχει εγκατασταθεί στις υπόλοιπες 3 εργολαβίες ουσιαστικά θα διευκολύνει την ομαλή συνέχεια των εργασιών αλλά θα βοηθήσει στο να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις όπως επαναδημοπρατήσεις που θα οδηγούσαν μαθηματικά σε μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου και άγνωστες οικονομικές επιπτώσεις.
Η προηγούμενη ανάδοχος του έργου της συγκεκριμένης  εργολαβίας, η Μηχανική, απέστειλε αίτημα διάλυσης της εργολαβίας μόλις 3 μήνες μετά την ανάληψη της. Το έργο που και αυτό αντιμετωπίζει προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις μέχρι τώρα δεν κινείται εκτός χρονοδιαγράμματος και με την διευθέτηση των προβλημάτων με τις εκτάσεις οι εργασίες θα επιταχυνθούν.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να υπογραφεί η νέα σύμβαση με την Ιόνιος ΑΤΕ που με αυτόν τον τρόπο (σαν όμιλος) αναλαμβάνει την κατασκευή όλου του οδικού άξονα μήκους 48,5 χλμ που θα μετατρέψει τον επαρχιακό δρόμο Ακτίου - Αμβρακίας σε ασφαλή σύγχρονο δρόμο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ταυτόχρονα δίνει νόημα στην υποθαλάσσια αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.
Με την ολοκλήρωση του έργου και με την σύνδεση της με την Ιόνια Οδό, όλη η Δυτική Ακτή της Δυτικής Ελλάδας έρχεται κοντά στην Ηπειρωτική Ελλάδα αξιοποιώντας πλήρως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, φέρνει σε απόσταση αναπνοής τη Λευκάδα ενώ τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά έρχονται ακόμα πιο κοντά με την προώθηση τα επόμενα χρόνια της Υποθαλάσσιας αρτηρίας της Λευκάδας που θα ενώσει οριστικά με την υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα.


Πηγή ypodomes.com