Στο ΕΚ Μεσολογγίου η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

E-mail Εκτύπωση PDF

Παραλύει σήμερα Πέμπτη ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου». Βασικό πάντως ζήτημα είναι το ενιάο μισθολόγιο, που μαζί με άλλα ζητήματα του κλαδου (οπερικοπές μισθών) θα συζητηθεί σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο  Μεσολογγίου, που οργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Οι κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11:30 το πρωί σε Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου), ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει επίσης συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και το προσωπικό των Ταμείων, δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτά.
Ανακοινώσεις συμμετοχής στην απεργία έδωσαν τις προηγούμενες μέρες στη δημοσιότητα πρωτοβάθμιες οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Αιτωλ/νία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συμμετοχή  αναμένεται περιορισμένη.