Απειλούν με αποχή από τις εκλογές!

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε σκληρή κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών και τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ εξελίσσεται το θέμα του εκλογικού επιδόματος των δημοτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με το site aftodioikisi.gr

Για μια ακόμη φορά δεν υπήρξε αποτέλεσμα κατά τη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της ΠΟΕ- ΟΤΑ και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο με αποτέλεσμα οι δημοτικοί υπάλληλοι να στείλουν τελεσίγραφο στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. πως αν δεν τους δοθεί απάντηση μέχρι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ξεκινούν αποχή από την εργασία τους που αφορά τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr οι δημοτικοί υπάλληλοι προσανατολίζονται σε αποχή από την εργασία τους το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο, οπότε λήγει η προθεσμία -17/10- για την κατάθεση των συνδυασμών, με αποτέλεσμα σε πολλούς δήμους να μην καταφέρουν να πάρουν πιστοποιητικό από τα δημοτολόγια οι υποψήφιοι ή να μην μπορούν να γίνουν οι μεταδημοτεύσεις.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι προσανατολίζονται στο να μην εργαστούν υπερωρίες προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις εκλογικές διαδικασίες και, κυρίως, να απέχουν από τα καθήκοντά τους το σαββατοκύριακο των εκλογών (6 και 7/11), γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα (μεταφορά εκλογικών σάκων, προετοιμασία εκλογικών τμημάτων, μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα στις νομαρχίες κλπ)

ΥΠ.ΕΣ.: Λαμβάνουν ήδη το εκλογικό επίδομα

Πάντως, από την πλευρά τους πηγές του υπουργείου Εσωτερικών έλεγαν στο aftodioikisi.gr ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι λαμβάνουν ήδη το εκλογικό επίδομα ως τμήμα του επιδόματος κίνησης και προέβλεπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποχή μέσα στις εκλογές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες είτε εντός της ημέρας είτε αύριο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υπογράφει την απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, καθώς το ΥΠ.ΕΣ. θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν.