«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη»

E-mail Εκτύπωση PDF

θέατρο ΑγρίνιοΗ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Γιορτές Καλοκαιριού 2011" παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κ. Βάρναλη την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου.

Ο Χρίστος Καλαβρούζος με την Θεατρική Κατάθεση ερμηνεύει τον Σωκράτη, στην «Αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη.
Πρόκειται για το συγκλονιστικό έργο της Ελληνικής Γραμματείας που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» με πρωταγωνιστή το Χρίστο Καλαβρούζο, ήταν μια μαγική παράσταση του Εθνικού θεάτρου (1986-1987). Για τη συγκλονιστική σύλληψη του έργου αυτού εργάστηκαν: Ο αείμνηστος σκηνογράφος ενδυματολόγος Βασίλης Φωτόπουλος, Ο μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης Ο σκηνοθέτης Χρίστος Σιοπαχάς.    
Ο Χρ Καλαβρούζος είπε: «Κάθε σοβαρός συγγραφέας ασχολείται με την κοινωνία, ασχολείται με το λαό όπως και ο φιλόσοφος Σωκράτης. Είναι γεγονός ότι ο Βάρναλης σέβεται απόλυτα τον ήρωά του, δεν τον κοροϊδεύει απλούστατα χρησιμοποιεί την κοροϊδία που χρησιμοποιεί ο Σωκράτης και πηγαίνει παραπέρα και καταδικάζει την δουλοκτησία της εποχής και στο τέλος κηρύσσει την πανανθρώπινη λευτεριά. Γι’ αυτό και ο Σωκράτης δεν είναι μόνο ένα ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και αυτό έχουμε και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό προς τα έξω. Προσπαθεί να ανοίξει και να τεντώσει το μυαλό των ανθρώπων ο Σωκράτης του Βάρναλη. Ο Βαρναλικός Σωκράτης έχει μια διαφορά. Δεν είναι ούτε πιο έξυπνος απλούστατα έχει περισσότερη πείρα 2.000 χρόνων. Αυτό είναι το περιεχόμενο που μιλάει στην εποχή μας αλλά συνδυάζει και στην αρχαία εποχή».
Μηνύματα
Ο Χρ. Καλαβρούζος με την «Απολογία του Σωκράτη» έχει δώσει πάνω από 200 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το έργο όπου έχει παιχτεί έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. «Είναι ένα πολύ σημαντικό κορυφαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» και μπορούν να το δουν οι νέοι και οι μεγάλοι. Μιλάει απλά, σκορπάει το γέλιο, την ευθυμία αλλά στέλνει και μηνύματα. Δεν είναι μόνο αγανακτισμένος, είναι και θυμωμένος ο Σωκράτης απέναντι στους κατηγόρους του, απέναντι σ’ αυτούς που τον καταδικάσανε».
Σωκρατική ειρωνεία   
«Δεν είναι εύκολο πράγμα, πρέπει να ΄χεις περάσει από το δράμα της απελπισιάς για να φτάσεις στο γέλιο, στο πικρόγελο και αν θα μπορέσεις» είπε ο κ. Καλαβρούζος για τη σωκρατική ειρωνεία και το «Σωκράτη» που μαζί με το «Μακρυγιάννη» και τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» σημάδεψαν όπως είπε τη ζωή του.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου  - Δαγκλή 27 – (πρώην καπναποθήκες Παπαστράτου) – 2641055655 & 55700
Από τις 10.00 π.μ έως 13.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 12 euro