Ανοίγουν τα διόδια Ακτίου το απόγευμα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ανακοίνωση κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, για άνοιγμα των διοδίων στην υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας, σήμερα 4 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, αναφέρει:
«Εργαζόμενοι εργαζόμενες της Λευκάδας και της επαρχίας Βόνιτσας
Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ σας καλεί να δώσετε μαζικό και αποφασιστικό "παρών" με τη συμμετοχή σας, στο άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα διόδια στο ΑΚΤΙΟ.
Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει.
Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων.
Να καταργηθούν τώρα όλα!
Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα.
Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Να μην πτωχεύσει ο λαός.
Την κρίση και το χρέος να τα πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση:
• Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.
• Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
• Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
• Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους.»