Μια βροχή θα μας σώσει…

E-mail Εκτύπωση PDF

Εκτός από τις πυρκαγιές, καθημερινά τα μικροσυμβάντα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδικά στο Αγρίνιο. Η παρατεταμένη ξηρασία, και άλλοι παράγοντες, έχουν  δημιουργήσει  πρωτοφανείς και επικίνδυνες  συνθήκες.

Σε φωτιές στο Δοκίμι, το Αφράτο και την Παλαιοκαρυά, κλήθηκε να παρέμβει, μέσα σε λίγες ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου σήμερα. Η παρατεταμένη ξηρασία, έχει δημιουργήσει συνθήκες ιδιαίτερα ευνοϊκές για την εκδήλωση  πυρκαγιές, με αποτέλεσμα αυτές να ξεσπούν με το παραμικρό.
Στις περιπτώσεις αυτές, η άμεση επέμβαση  της Πυροσβεστικής, μας έχει γλιτώσει από τα χειρότερα, αλλά η συνέχιση αυτών των καιρικών φαινομένων, μπορεί να οδηγήσει σε νέες και δυσάρεστες καταστάσεις.
Τα περισσότερα οικόπεδα, χωράφια  που είναι ακαθάριστα έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες εστίες που ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά, ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.
Σαν να μην έφτανε αυτό, είναι γνωστό πλέον πως υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που για ιδιοτελείς ή άλλους λόγους που ανάγονται στην ψυχοπαθολογία, έχουν βάλει συγκεκριμένες περιοχές «στο μάτι». Το «κερασάκι στην τούρτα» μπροστά σε αυτήν  την κατάσταση  το βάζουν οι τσιγγάνοι που όπως είναι γνωστό, αραδιάζουν σε διάφορα σημεία λάστιχα καλώδια κλπ και τα καίνε, για να πάρουν τον χαλκό, δημιουργώντας και νέα προβλήματα…