Δραστηριότητες των προσκόπων

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος Αγιασμός με την έναρξη της νέας Προσκοπικής Περιόδου 2011-2012.Την Κυριακή, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου και οι Ποδηλάτες Αγρινίου, πραγματοποίησαν ποδηλατική διαδρομή.

Με το πέρας του Αγιασμού ακολούθησε μικρή τελετή απονομής τιμητικής πλακέτας σε κάθε χορηγό-υποστηρικτή της θερινής κατασκήνωσης και προβολή 15 λεπτών με αποσπάσματα από την κατασκήνωση.

Τιμώμενα Πρόσωπα και επιχειρήσεις ήταν:
1.     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ «ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ»
2.    «ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΑ» ΚΑΦΕ ΔΙΠΟΡΤΟ
3.    ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΜΠΕΛΑΜΗ» -ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΛΗΣ
4.    ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ν. ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ»
5.    ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΙΝΤΕΡΤΑΝ ΑΕ»
6.    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΣΤΑΧΤΙΑΡΗ»
7.    ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΦΟΙ ΧΡ. ΚΑΤΕΦΙΔΗ»
8.    ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΒΙΝGO AE»
9.    ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΑΦΟΙ ΤΑΤΑΡΑΚΗ ΟΕ»
10.    ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ «ΣΙΤΑΝΘΗ ΑΕ»
11.    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΞΕΛΙΞΗ»
12.    ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΥΛΕΙΑ – ΠΑΡΚΕΤΩΝ «Χ. ΖΟΛΩΤΑΣ»
13.    ΕΤΕΡΕΙΑ «ΜΕΒΓΑΛ»
14.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
15.    132 ΣΜ/ΧΙΑ ΜΑΧΗΣ

Επίσης,
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου και οι Ποδηλάτες Αγρινίου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 25/9/2011 και ώρα 11:00 ποδηλατική διαδρομή ευαισθητοποίησης των πολιτών με τίτλο: «Γνωρίζω την πόλη μου  με το ποδήλατο».
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν η προβολή του ποδήλατου ως εναλλακτικού τρόπου και μέσου κυκλοφορίας  μέσα στην πόλη και η απόκτηση κυκλοφοριακής αγωγής και εμπειρίας από μικρούς και μεγάλους μέσα από την υπέροχη διαδρομή.
Η διαδρομή που ακολούθησαν μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ήταν η ακόλουθη:
Αφετηρία : Πλατεία Δημοκρατίας – Μπαϊμπά- Ίσκου – Γρ. Λαμπράκη- Εθ. Αντιστάσεως – Θεστιέων – Άγιος Ιωάννης (Ρηγανάς)
Επιστροφή: Αγίου Ιωάννη Ρηγανά – Πανεπιστημίου – Πυλήνης – Αγ. Γεωργίου – Ε. Καλύβα – Παναγοπούλου – Βότση – Αναστασιάδη – Πλατεία Δημοκρατίας (τέλος διαδρομής).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των ποδηλατών ξεπερνούσε τους 400 με την πλειοψηφία να  έχουν τα μικρά παιδιά.
Θα πρέπει να σημειωθεί η σημαντική συμβολή της Τμήματος  Τροχαίας Αγρινίου και του Διοικητή της κ. Πιστιόλη Νικόλαου στην πραγματοποίηση της ποδηλατικής διαδρομής αφού διέθεσε δύο (2) μοτοσικλέτες και ένα  (1) περιπολικό για την ασφάλεια  των ποδηλατών, παρεμβαίνοντας και ρυθμίζοντας την  κυκλοφορία κατά την διάρκεια της διαδρομής
Βίντεο με αποσπάσματα από την πραγματοποίηση της διαδρομής μπορείτε να δείτε από την Δευτέρα 26-9-2011 και ώρα 19:00 στο ιστολόγιο των Προσκόπων του Αγρινίου:
www.proskopoiagriniou.blogspot.com