Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία

E-mail Εκτύπωση PDF

Εγκύκλιο με την οποία ζητεί την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών της χώρας για τις καταλήψεις στα σχολεία απέστειλε προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τέντες καλεί τις αρμόδιες αρχές να παραπέμπουν στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λπ. στα σχολεία.
Ζητεί επίσης σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.
Αναλυτικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μερίδα μαθητών.
Τα υπό κατάληψη σχολεία, σύμφωνα με τους μαθητές, έχουν ξεπεράσει τα 500.
Ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη δεν θεωρείται ακριβής, καθώς πολλοί μαθητές τη μια μέρα κάνουν κατάληψη και την άλλη μπαίνουν για μάθημα, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν ξεπερνά τα 250 σχολεία.
Newsplus.gr