Αγώνας δρόμου για τα κενά

E-mail Εκτύπωση PDF

283 κενά δασκάλων, 59 νηπιαγωγών  στον νομό, συσκέψεις για την  καταγραφή και τις απαιτούμενες προσλήψεις..
«Αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα, δεν θα έχουμε προβλήματα» λένε οι διευθυντές εκπαίδευσης.
Φόβους για την μη ομαλή λειτουργία των σχολείων φέτος εκφράζουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, δεδομένων των 23.000 θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έμειναν κενές λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Εκατοντάδες είναι και τα κενά στην Αιτωλ/νία, όπου χαρακτηριστικά στην Α' βάθμια εκπαίδευση έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα  283 κενά δασκάλων, 59 κενά νηπιαγωγών, 9 Αγγλικής, 5 γυμναστών και 8 μουσικής. Ανάλογη είναι και η εικόνα στην δευτεροβάθμια, παράλληλα όμως και μέσα από συσκέψεις που έχουν γίνει υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της κατάστασης, εφόσον υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για πρόσληψη περίπου 11,5 χιλιάδων αναπληρωτών.

«Μας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για τον καλύτερο προγραμματισμό και την διευθέτηση του ζητήματος με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα γίνει σύσκεψη όλως των διευθυντών των γραφείων εκπαίδευσης και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών για τον ακριβή προγραμματισμό των μονάδων. Με ελάχιστη απόκλιση θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των κενών. Την Παρασκευή το Υπουργείο θα είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση για να προγραμματίσει την πρόσληψη μεγάλου αριθμού αναπληρωτών μέχρι την 1η του Σεπτέμβρη» δηλώνει χαρακτηριστικά  ο νέος προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αιτωλ/νίας κ. Γκοργκόλης.
Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχει ή δη απευθυνθεί κάλεσμα στους γονείς να ολοκληρώσουν τις εγγραφές και μετεγγραφές, ώστε να υπάρξει μια σαφέστερη εικόνα για τις ανάγκες που υπάρχουν.