ΠΑΣΟΚ: Πονοκέφαλος τα αντάρτικα

E-mail Εκτύπωση PDF

Προβλήματα στους πέντε από τους επτά δήμους του νομού

Στο κενό έχουν πέσει οι μέχρι τώρα προσπάθειες των στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ για να κάνουν πίσω οι επίδοξοι αντάρτες. Αντιθέτως, οι συγκεκριμένοι ετοιμάζουν συνδυασμούς και προβαίνουν σε ανακοινώσεις. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά ευθύς εξαρχής, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ‘κακό» ξεκίνησε από τους λάθος χειρισμούς των ίδιων των οργάνων του κόμματος, σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.

Έτσι και ενώ σε λίγα 24ωρα, όλες οι επίσημες στηρίξεις θα έχουν ανακοινωθεί, η κατάσταση στους δήμους του νομού, διαμορφώνεται ως εξής:
Στην Αμφιλοχία δεν υπάρχει κάποια αρνητική εξέλιξη προς το παρόν,  αν και εδώ είναι γνωστό πως ο κ. Τορουνίδης, πρώην δήμαρχος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει την δυσφορία του για τον τρόπο που έγιναν οι διαδικασίες, επιλέγοντας όμως τελικά να αποτραβηχτεί διακριτικά και να μην δημιουργήσει πρόβλημα.
Αντίθετα, στους άλλους έξι δήμους, τα μέτωπα είναι ανοιχτά και ήδη σε Ακτιο - Βόνιτσα και Ξηρόμερο, οι διπλές υποψηφιότητες είναι γεγονός. Στο Ξηρόμερο προ πολλού ο νυν δήμαρχος Αστακού έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ανταλλάσσοντας και βαριές κουβέντες με στελέχη που υποστηρίζουν τον «χρισμένο»  Γιάννη Λύτρα, ενώ  στο Ακτιο, ο μαιευτήρας Επαμ. Τάνταρος, ανακοίνωσε και επίσημα την κάθοδο του στις εκλογές του Νοεμβρίου, με σημαντικές συμμαχίες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Στο Μεσολόγγι όλα δείχνουν πως  το χρίσμα δεν θα το πάρει ο ο νυν δήμαρχος, που έχει πει πως θα είναι έτσι κι αλλιώς υποψήφιος. Με τη διαδικασία του γκάλοπ που ανέδειξε ως φαβορί τον Γιάννη Ψαράκη, διαφωνεί έντονα και ο Γιάννης Τέγας.
 Κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και ο κ. Λουκόπουλος στη Ναύπακτο, αν πάρει το χρίσμα ο πρ. δήμαρχος Γιάννης Νταουσάνης.
Στο Θέρμο τα πράγματα πάνε κάπως καλύτερα αφού  ο εκπαιδευτικός κ. Κωστακόπουλος απέσυρε το ενδιαφέρον του και δεν αποκλείεται και να συμμαχήσει με τον Θ. Πορφύρη, ενώ και στο Αγρίνιο ο Βασίλης Αντωνόπουλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω, με πιθανή κάθοδο και του δημάρχου Θεστιέων Δημήτρη Τραπεζιώτη ,  στο πλευρό του.
Η όλη εικόνα, μόνο ευχάριστη δεν είναι για τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ που για άλλη μια φορά απέναντι μάλιστα σε μια ΝΔ που συνεχίζει να φυλλοροεί και να έχει σοβαρά προβλήματα συνοχής, δεν δείχνει ικανό να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενωμένο και συμπαγές.