"Ταξιδεύοντας υπό το φως των αστεριών"

E-mail Εκτύπωση PDF

Περισσότεροι από 120 φίλοι του βιβλίου και του πολιτισμού τίμησαν τον Αιτωλοακαρνάνα συγγραφέα  Πολ. Γραμμένο στην παρουσίαση του τρίτου κατά σειρά βιβλίου που εκδίδει, στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Παλατίων Ωρωπού
Το βιβλίο του Ριγανιώτη κου Γραμμένου έχει τίτλο "Ταξιδεύοντας υπό το φώς των...αστεριών" και μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Γράμμα". Πρόκειται για μια περιήγηση στις αθέατες πτυχές του θεατρικού κόσμου των τελευταίων 30 χρόνων, όπως τις βίωσε ο συγγραφέας από την πολύχρονη συνεργασία μαζί τους. Φωτιστής θεάτρου στο επάγγελμα, ο κος Γραμμένος συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Νίκος Ρίζος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου κι είχε την ευκαιρία να δει εκτός από την δημόσια εικόνα τους και τον άνθρωπο με τις ευαισθησίες και τις αδυναμίες πίσω από τα φώτα και τα λαμπερά χαμόγελα. Οι πιο σημαντικές στιγμές, με πολλά κι ενδιαφέροντα σχόλια βρίσκονται συγκεντρωμένες σε αυτό το βιβλίο που ενδιαφέρει κάθε φίλο μιας εποχής με χαρισματικούς καλλιτέχνες που μάλλον έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Το πόνημα παρουσίασε η κα Μάγκυ Μοτζολή, σκηνοθέτις-θεατρολόγος και παραγωγός στο "Θέατρο της Ημέρας". Μίλησε για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια παραγωγή τόσο σε ένα θέατρο όσο και όταν αυτή γίνεται στην ύπαιθρο. Περιέγραψε ακόμη όλα όσα διαδραματίζονται μέχρι να ανάψουν τα φώτα της σκηνής και δεν μπορεί να δεί το κοινό. Πρόκειται για την προετοιμασία μιας παράστασης ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Τέλος, εξήρε την προσπάθεια του συγγραφέα να καταγράψει αυτές τις σημαντικές στιγμές ως παρακαταθήκη για την θεατρική ιστορία.

Στη συνέχεια μίλησαν κατά σειρά οι ηθοποιοί κος Τέλης Ζώτος, Σταμάτης Γαρδέλης, Κατερίνα Γαβαλά, Χρήστος Φωτίδης και Ελένη Φιλίνη, φίλοι και συνεργάτες του συγγραφέα, οι οποίοι μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες ενθουσιάζοντας το κοινό και μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος, ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κος Παναγιώτης Γεννηματάς, ο υποψήφιος Βουλευτής Αττικής κος Παναγιώτης Χάσκος,  ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Νίκος Γιαννής, αιρετοί του Δήμου και πολλοί φίλοι του συγγραφέα.