Αύριο η συνάντηση για τις εγγειες βελτιώσεις.

E-mail Εκτύπωση PDF

Ξεκινά αύριο Σάββατο στις 10:00 το πρωί, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η διαπεριφερειακή συνάντηση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων με θέμα: «Διαχείριση Εγγειοβελτικών. Προβλήματα και Προοπτικές».
Τη συνάντηση οργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Ε.Β. – Γ.Ο.Ε.Β. και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.
Στην διοργάνωση συμμετέχουν ακόμη ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.

 

Αρνήθηκε συνάντηση με Σταϊκούρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου γνωστοποιεί ότι  αρνήθηκε την πρόσκληση να συναντηθεί με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταικούρα. Ανακοίνωση του συλλόγου περιγράφει επιγραμματικά τους λόγους της άρνησης.

Περισσότερα...
 

Ξανά τα ίδια στην Κατούνα

E-mail Εκτύπωση PDF

Άγνωστοι έριξαν και πάλι, όπως κάθε χρόνο φάρμακο, πιθανότατα κρεολίνη  στο λύκειο της Κατούνας. Έγινε απολύμανση, μάλλον την Δευτέρα επιστρέφουν οι μαθητές.

Περισσότερα...
 

Θανατηφόρο Τροχαίο στη Βόνιτσα

E-mail Εκτύπωση PDF

Προχθές το απόγευμα στο Δ.Δ. Άγιος Νικόλαος της Βόνιτσας,  Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.
Τραυματισθείς ο οποίος δεν φορούσε κατά την οδήγηση ζώνη ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας όπου και εξέπνευσε χθες τα ξημερώματα.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.

 

Μαζική εκδήλωση από τον Γ. Αναγνωστόπουλο

E-mail Εκτύπωση PDF

Τις αρχές και θέσεις του συνδυασμού του για τις επερχόμενες εκλογές παρουσίασε σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο ο δήμαρχος του Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Βασική μας φιλοσοφία η διεκδίκηση είπε ο δήμαρχος, παρουσιάζοντας επτά βασικούς άξονες για την επόμενη τετραετία.

Περισσότερα...
 

Προβληματισμοί Παπαναστασίου για το Πλατυγιάλι

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε ημερίδα του ΤΕΕ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο νομό Αιτωλ/νίας, παραβρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παπαναστασίου. Στην ημερίδα, τονίστηκαν οι προοπτικές που έχει ο νομός για την ανάπτυξη ΑΠΕ, δεν έλειψαν όμως και οι προβληματισμοί για την Αραβική επένδυση στο Πλατυγιάλι και κυρίως για την χρήση του LPG ως πρώτη ύλη. Τις επιφυλάξεις του δεν έκρυψε και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας που τόνισε πως ο σχεδιασμός δεν πρέπει να γίνεται χωρίς την ενημέρωση της κοινωνίας.


Περισσότερα...
 

Kλοπή και πυροβολισμοί στην Περατιά.

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ.  Βόνιτσας 52χρονος  ο οποίος  νυχτερινές ώρες προχθές διέρρηξε αποθήκη ζωοτροφών ιδιοκτησίας 54χρονου  που βρίσκεται στην Περατιά που αφαίρεσε γερανοφόρο κλαρκ με ζωοτροφές και πυροβόλησε κατά φορτηγού.

Περισσότερα...
 

Ημερίδα για τις ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε. με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ορθολογική Χρήση Ενεργειακών Πόρων» στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής  ενημέρωσης των μελών του Μηχανικών.

Περισσότερα...
 

Αγωνία Νομαρχιακών υπαλλήλων

E-mail Εκτύπωση PDF

Νομαρχιακοί υπάλληλοι από την Αιτωλ/νία,  την Ηλεία και την Αχαΐα συναντήθηκαν το απόγευμα με τον  Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τάσο Αποστολόπουλο (φωτο)  ώστε να του θέσουν τις ενστάσεις τους σχετικά με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του ΥΠΕΣ για τον νέο Οργανισμό της αιρετής Περιφέρειας. H συγκέντρωση των υπηρεσιών στις έδρες των νομών, είναι το βασικό "αγκάθι" και στους τρείς νομούς.

Περισσότερα...
 

Προσεισμικά σήματα στη Δυτική Ελλάδα.

E-mail Εκτύπωση PDF

Κατέγραψε η ομάδα ΒΑΝ

Το ενδεχόμενο εκδήλωσης σεισμού στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοσιοποιεί σήμερα μέσω του zougla.gr ο σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας. Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου της ομάδας ΒΑΝ κατεγράφησαν προσεισμικά σήματα στο σταθμό της Πάτρας. Στο κείμενο του ο κ. Χουλιάρας που παρουσιάζεται στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, κάνει λόγο για νέα μεθοδολογία της ομάδας ΒΑΝ που ήδη έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά δεν παύει να βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Περισσότερα...
 

Καλύτερη φροντίδα για τους νέους με ειδικές ανάγκες.

E-mail Εκτύπωση PDF

Την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. ενός μεγάλου έργου προνοιακού χαρακτήρα προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ, αυτό της Ανέγερσης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείου του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, ανακοίνωσαν χθες (Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010) ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, της Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μαρίας Τσούτσου και των παιδιών που φιλοξενούνται στο εργαστήρι.

Περισσότερα...