Πνευματική δωρεά στο Αγρίνιο

E-mail Εκτύπωση PDF

{qluetip title=[Η βιβλιοθήκη του αείμνηστου Κώστα Σταμούλη, στα χέρια των Αγρινιωτών] sticky=[1] } Συγκεκριμένα, η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10.000 βιβλία ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, φιλοσοφίας και γενικά ευρύτερης θεματολογίας και αποτελούν έργο ζωής, το οποίο ο ίδιος είχε την επιθυμία να δωρίσει στη βιβλιοθήκη της γενέτειρας πόλης του, πραγματώνοντας έτσι τις ιδέες του για τον τρόπο που τα βιβλία που παραμένουν «ζωντανά».{/qluetip}

Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, κατά τη  συνεδρίαση της Δευτέρας, τη δωρεά της βιβλιοθήκης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Γ. Σταμούλη, η οποία θα βρει πλέον τη θέση της στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη καθώς και την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου να φέρει οδός της πόλης το όνομα του δωρητή.

Περισσότερα...
 

Νέα κοινωνική πρωτοβουλία του Δ. Αγρινίου

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με σταθερά βήματα επεκτείνει το κοινωνικό του έργο ο Δήμος Αγρινίου, καθώς με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ενισχύονται οι δομές κοινωνικής στήριξης, με την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...
 

ΠΑΣΟΚ: Πονοκέφαλος τα αντάρτικα

E-mail Εκτύπωση PDF

Προβλήματα στους πέντε από τους επτά δήμους του νομού

Στο κενό έχουν πέσει οι μέχρι τώρα προσπάθειες των στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ για να κάνουν πίσω οι επίδοξοι αντάρτες. Αντιθέτως, οι συγκεκριμένοι ετοιμάζουν συνδυασμούς και προβαίνουν σε ανακοινώσεις. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά ευθύς εξαρχής, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ‘κακό» ξεκίνησε από τους λάθος χειρισμούς των ίδιων των οργάνων του κόμματος, σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.

Περισσότερα...
 

Αγώνας δρόμου για τα κενά

E-mail Εκτύπωση PDF

283 κενά δασκάλων, 59 νηπιαγωγών  στον νομό, συσκέψεις για την  καταγραφή και τις απαιτούμενες προσλήψεις..
«Αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα, δεν θα έχουμε προβλήματα» λένε οι διευθυντές εκπαίδευσης.
Φόβους για την μη ομαλή λειτουργία των σχολείων φέτος εκφράζουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, δεδομένων των 23.000 θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έμειναν κενές λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Περισσότερα...
 

Πολύ χαμηλά και φέτος οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αιτωλ/νία

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον και η αγωνία των υποψηφίων και των γονιών τους και στην Αιτωλ/νία. Στον νομό, η συρρίκνωση του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι πλέον αντιστρέφεται μιας και με την κατάργηση της βάσης του 10 τα Τμήματα που είχαν μηδενικό αριθμό εισακτέων τώρα θα αποκτήσουν και πάλι ικανό αριθμό φοιτητών.

Περισσότερα...
 

Καλά τα νέα για το Πανεπιστήμιο

E-mail Εκτύπωση PDF

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Στο επόμενο διάστημα θα δημοσιευτεί  η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τα Ιδρύματα θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Αποστολόπουλος: «Το νέο Πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχτεί για να σταθεί στα πόδια του.»
Αποκαλύπτεται πανηγυρικά ο προεκλογικός χαρακτήρας της ίδρυσης του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση, με τις γνωστές της περυσινές παλινωδίες στο θέμα, δεν είχε προβλέψει ούτε ένα ευρώ για την χρηματοδότηση του νέου Πανεπιστημίου μέσα από το περιφερειακό ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...
 

Αγρίνιο: Όλοι μέσα στους παιδικούς σταθμούς

E-mail Εκτύπωση PDF

Περισσότερα από 650 παιδιά θα φιλοξενηθούν τη νέα Σχολική χρονιά 2010-2011, που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγρινίου.

Περισσότερα...
 

Νέα σχολεία σε Αγρίνιο και Λεπένου

E-mail Εκτύπωση PDF

Εύσημα σε Νομαρχία και δήμο από τον Περιφερειάρχη.
Θ. Σώκος: «Να δουλέψουμε με ρεαλισμό και να λύσουμε το κτιριολογικό πρόβλημα.»
Π. Μοσχολιός: «Έχουμε τη γνώση για να φέρουμε σε πέρας τις νέες μας αρμοδιότητες.»

Από την Αιτωλ/νία και συγκεκριμένα από το Αγρίνιο ξεκίνησε το «άνοιγμα»  του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας για την σχολική στέγη με την ανακοίνωση των πρώτων εντάξεων τέτοιων έργων.  Οι πρώτες εντάξεις στην Περιφέρεια αφορούν στο 7ο δημοτικό σχολείο στην οδό  Γούναρη και το δημοτικό σχολείο της Λεπενούς που από την πρωτοχρονιά θα αποτελεί τοπικό διαμέρισμα του νέου δήμου Αγρινίου.

Περισσότερα...
 

«Χάθηκαν» δέκα χιλιάδες ευρώ από τον δικηγορικό σύλλογο του Αγρινίου!

E-mail Εκτύπωση PDF

Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί τελευταία την Ασφάλεια στο Αγρίνιο. Πρόκειται για την απώλεια 10 χιλιάδων ευρώ από τα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου του Αγρινίου, στο δικαστικό μέγαρο, με έναν τρόπο που δεν μαρτυρά κοινούς διαρρήκτες αλλά μάλλον ανθρώπους που ήξεραν πως να κινηθούν, μιας και δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης στις εισόδους του δικαστικού μεγάρου, των γραφείων αλλά και του χρηματοκιβωτίου, απ’όπου λείπουν τα χρήματα.

Περισσότερα...