Ομιλία γλύπτη Θόδωρου.

E-mail Εκτύπωση PDF

«Η τέχνη ως καταλύτης για ποιότητα ζωής» είναι το αντικείμενο της ομιλίας του διάσημου Αγρινιώτη γλύπτη Θόδωρου, που πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, στο Επιμελητήριο.

Περισσότερα...
 

Εικαστική έκθεση

E-mail Εκτύπωση PDF

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση έργων σε ξύλο  του Φάνη Ράβδου, φιλοξενείται στο καφέ "Τρυποκάρυδος", στον πεζόδρομο Ηλία Ηλιού, στο κέντρο του Αγρινίου.

Περισσότερα...
 

Διαγωνισμός Ποίησης

E-mail Εκτύπωση PDF

Τον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης προκήρυξε ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πάτρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να τονώσει την πνευματική κίνηση της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα...
 

Λειτουργία φωτογραφικού Τμήματος.

E-mail Εκτύπωση PDF

Στο  Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (οδός Τσαπάρα-Ρεμπελιά 1, Αγρίνιο) θα λειτουργήσει τμήμα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες να καλούν στο 6948584619 ή στον σύλλογο καθημερινά τις εργάσιμες  7  - 9 μμ.

 

Εγγραφές στο Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΟ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999 με σκοπό τη διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στην αίθουσα του Συλλόγου λειτουργούν τμήματα παραδοσιακού χορού, παραδοσιακών μουσικών οργάνων και δημοτικού τραγουδιού για όλες τις ηλικίες.

 

Περισσότερα...
 

Eκθεση Τμημάτων εικαστικού εργαστηρίου

E-mail Εκτύπωση PDF

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ η ετήσια έκθεση με έργα μαθητών και σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Περισσότερα...
 

Αφιέρωμα στον Χρ. Πατρινό.

E-mail Εκτύπωση PDF

Η δημόσια τηλεόραση φιλοξενεί τις επόμενες ημέρες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός», του γνωστού Αγρινιώτη καραγκιοζοπαίχτη.

Περισσότερα...
 

Oμιλία Ιερόθεου

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου είναι προσκεκλημένος του Πνευματικού κέντρου Αγρίνιου και θα μιλήσει για την αγιογραφία. Η εκδήλωση ανοίγει και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Περισσότερα...
 

Moυσείο Καπράλου στην Αίγινα.

E-mail Εκτύπωση PDF

Με ιδιαίτερα θέρμη υποδέχθηκε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά την πρόταση-πρωτοβουλία του Νομάρχη Πειραιά για την ανέγερση του Μουσείου Καπράλου στην Αίγινα από την Νομαρχία Πειραιά και την Εθνική Πινακοθήκη, δίνοντας ομόφωνα, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το πράσινο φως για τη σύναψη της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Περισσότερα...
 

Νέα εποχή για το μουσείο της "Διεξόδου"

E-mail Εκτύπωση PDF

Με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές μεθόδους και εφαρμογές ανακαινίσθηκε πλήρως ο μουσειακός χώρος της "Διεξόδου" και άνοιξε τις πύλες του από τις 14 Σεπτεμβρίου αναμένοντας όχι μόνο τους φίλους του αλλά και όλους της επισκέπτες της Ιερής Πόλης, προκειμένου να δούν και για να απολαύσουν τα εκτιθέμενα αυθεντικά τεκμήρια και κειμήλια καθώς και τα νέα αποκτήματα,  από δωρεές και αγορές, που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Περισσότερα...
 

Εικαστικό γεγονός στο Μεσολόγγι

E-mail Εκτύπωση PDF

Η έκθεση χαρακτικής στην πινακοθήκη Μοσχανδρέου.

Κορυφαίο εικαστικό γεγονός αποτελεί η διοργάνωση και παρουσίαση στην «Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου» στο Μεσολόγγι της έκθεσης χαρακτικής «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική» που αποτελεί συνέχεια του θεσμού εικαστικών συναντήσεων, «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη».

Περισσότερα...